Biljni ekstrakt inhibira razvoj raka gušterače


Biljni ekstrakt inhibira razvoj raka gušterače


Biljka nedavno našao ubiti stanice raka gušterače također čini se da inhibira razvoj raka gušterače zbog svojih protuupalnih svojstava, prema istraživačima iz Kimmel Cancer Center na Jeffersonu. Podaci su bili prezentirani na na AACR 100 godišnji sastanak 2009 u Denveru.

Thymoquinone, glavni sastojak ulja ekstrakta iz Bliskog istoka Biljni sjemena naziva Nigella sativa, izložena anti-upalni svojstva koja smanjuje oslobađanje upalnih medijatora u stanicama raka gušterače, prema Hwyda Arafat, MD, Ph.D., profesor kirurgije na Sveučilištu Jefferson Medical College Thomas Jefferson i član Jefferson gušterače, bilijarna i slične vrste raka centar.

Nigella sativa sjeme i ulje se koriste u tradicionalnoj medicini mnogih bliskoistočnih i azijskih zemalja. Ona pomaže liječiti širok spektar bolesti, uključujući i neke imunološke i upalne bolesti, rekao je Dr. Arafat. Prethodna istraživanja su također pokazala da su protiv raka učinke na prostatu i debelog crijeva.

Temelji se na svoje prethodno objavljene nalaze da thymoquinone inhibira histone deacetylases (HDACs), Dr. Arafat i njezini kolege u odnosu anti-upalni svojstva thymoquinone i trichostatin A, HDAC inhibitor koji je prethodno poboljšati upale povezane raka.

Istraživači koristili gušterače duktalni adenokarcinom (PDA) stanice, od kojih su prethodno obrađeni sa citokina TNF-alfa izazvati upalu. Thymoquinone gotovo u potpunosti ukinuta izraz nekoliko upalnih citokina, uključujući TNF-alfa, interleukina Il-1, interleukin-8, Cox-2 i MCP-1, učinak koji je superiorniji u smislu trichostatin A.

Biljke također sputano aktivacije i sinteze NF-kappaB, transkripcijski čimbenik koji je upleten u upale povezane raka. Aktivacija NF-kappaB primijećeno je rak gušterače i svibanj biti faktor u rak gušterače otpornost prema lijekovima. Kada životinjskih modela raka gušterače su liječeni thymoquinone, 67 posto tumori su bili znatno skupljen i razina proupalnih citokina u tumori su bili znatno smanjen.

Upala je upleten u razvoju malignih bolesti nekoliko čvrstih tumora. Kronični pankreatitis, nasljedne i sporadične, je povezana s rizikom od razvoja raka gušterače.

"Ovo su jako uzbudljive i roman rezultate", rekao je Dr. Arafat. "Ne samo pacijentima s kroničnim gušterače mogu imati koristi od toga, ali i nekoliko drugih grupa s rizikom od razvoja ili recidiva raka gušterače, kao što rizičnih članova obitelji i post-kirurških bolesnika. Tih snažnih učinaka pokazuju obećanje za biljke kao potencijalni preventivne i terapijske strategije za rak gušterače. Još važnije, ljekovito i ulja su sigurni kada se koristi umjereno i se koriste već tisućama godina bez izvijestio toksičnih učinaka."