Loše vijesti za ljude sa slatko-a nove studije pokazuju da šećer može oštetiti mozak

Loše vijesti za ljude sa slatko-a nove studije pokazuju da šećer može oštetiti mozak


Istraživači na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu našao da se fruktoza - vrsta šećera prirodno nalazi u voću i povrću, ali u bezalkoholna pića i slatkiša - oštećuje stanice mozga i može dovesti do niza bolesti, od dijabetesa i bolesti srca za Alzheimera i ADH.


Znanstvenici hranio skupinu štakora šest tjedana s fruktoza-prešao vodu (ekvivalent za oko litru bezalkoholnih pića na dan za ljude). Zatim su ih stavili u labirint, zajedno sa štakorima koji su pili samo vodu. Štakori koji su konzumirali fruktoza je dva puta kao čeznuti to ploviti labirint kao voda samo grupa, unatoč istu razinu obuke - sugerirajući da je pamćenje smanjeno.


Tu je međutim jedan pozitivan ishod eksperimenta: omega-3 masnih kiselina docosahexaenoic kiselina ili DHA, pojavio se preokrenuti opasne promjene proizvodi fruktoza.


Treća grupa štakora koji su hranjeni laneno ulje ekstrakt bogat omega-3 i fruktoza vode navigaciju labirint gotovo čim voda samo grupe.DHa se nalazi u riba (posebno losos), orasima i nekim povrćem.


"DHA mijenja ne samo jedan ili dva gena; Čini se da cijeli gen uzorak vratiti u normalu, što je izuzetan,"rekao je Xia Yang, glavni autor studije.