Određenih biljnih ekstrakata neka vas mlad i živ

određenih biljnih ekstrakata neka čuva vas mlad i živ


Nova studija objavljena u časopisu Oncotarget istraživača iz Concordia i Quebec-based biotehnološka kompanija Idunn tehnologije uspio važan faktor: biljnih ekstrakata koji sadrži šest najboljih grupa molekula protiv starenja ikada vidio.

Za studij, istraživački tim počešljana kroz Idunn Technologies' bogata biološka knjižnica, provođenje više od 10.000 ispitivanja na zaslonu za biljne ekstrakte koji bi povećali kronološki životni vijek kvasac.

Zašto kvasac? Cellularly govoreći, starenja napreduje na sličan način u kvasac i ljudi. To je najbolje stanični model razumjeti kako se odvija proces protiv starenja.

"Ukupno, pronašli smo šest novih grupa molekula koje usporiti kronološko starenje kvasac," kaže Vladimir Titorenko, glavni autor studije i profesor na odjelu za biologiju u Concordia. On provodi studiju s grupom studenata Concordia i Éricom Simard, osnivač Idunn tehnologije, koji je dobio ime po božici pomlađivanje u nordijskoj mitologiji.

To ima važne implikacije za usporavanje procesa starenja, ali i za sprječavanje određenih bolesti povezane sa starenjem, uključujući i rak.

"A ne se fokusirati na liječenje pojedinih bolesti, intervencija na molekularne procese starenja možete istovremeno odgoditi nastanak i progresiju većina dobne poremećaja. Ovu vrstu zahvata predviđa se da će imati veći utjecaj na zdravo starenje i životni vijek nego može se postići liječenju pojedinih bolesti,"kaže Simard, koji napominje da ove nove molekule uskoro će biti dostupna u komercijalnim proizvodima.

"Ovi rezultati također pružiti nove uvide u mehanizme putem kojih kemikalija izvađen iz određenih biljaka može usporiti biološko starenje," kaže Titorenko.

Jedna od tih skupina molekula je najpotentniji dugovječnost-produljenje farmakološke intervencije još opisano u literaturi: određeni ekstrakt vrba kore.

Vrba kora je uobičajeno vrijeme Hipokrata, kada ljudi savjetovali da žvakati ga za ublažavanje bol i groznica. Studija je pokazala da se povećava prosječna i maksimalna kronološki životni vijek kvasac od 475 i 369 odsto, odnosno. To predstavlja puno veći učinak nego Rapamicin i metformin, dva najbolja lijeka poznata po svojim anti-starenje.

"Ovih šest ekstrakti uočili netoksičan zdravlja Kanade, a već izložba prepoznaje zdravstvene prednosti u ljudi," kaže Simard.

"Ali, prvo se mora više istraživanja. To je zato Idunn tehnologije je u suradnji s četiri drugih sveučilišta za šest istraživačkih programa, prelazi kvasac i rada sa životinjskom modelu starenja, kao i dva raka modela. "

Studija, "Otkriće biljnih ekstrakata koji uvelike odgoditi kvasac kronološko starenje i imaju različite učinke na dugovječnost-definiranje staničnih procesa" je nedavno objavljena u časopisu Oncotarget.