Divlji kesten stabala pružaju cvjetna zaslonu ali proizvode ništa jestivo

Divlji kesten stabala pružaju cvjetna zaslonu ali proizvode ništa jestivo


Svakog proljeća, stablo divljeg kestena na Sveučilištu Colorado Boulder kampusu stavlja na cvjetni prikaza koja zaustavlja ljude, čak i neki od zadataka studenti u svojim stazama.


Stablo je sjeverno od emrah biblioteka, zapadno od rekreacijskog centra i Mackey auditorij. To drvo je nas desetljećima šarmantan.


Naš divlji kesten je oko 45 metara visok i ima snagu zasvođen krunica, s malo opuštene grane na krajevima. Lišće je bujna, svaki list spoj s pet do sedam letaka 4 do 12 inča dugo. Cvjetovi su raspoređeni u kule ili vlati oko pola metra visok, sa mnogo cvijeća. Cvjetovi su bijeli sa crvenom točkom koja blijedi u narančasto i zatim žuto, tako da svaki metlice ima cvijeće od mnogo boja.

Botaničari ga zovu Aesculus hippocastanum, iako ime je divlji kesten. Uobičajena imena su puna neizvjesnosti, a ovaj zajednički naziv je poznati pogrešan naziv. Prvo, to nije pravi kesten, a nisu usko povezani s njima, samo slična. To se zove divlji kesten jer matice može biti smrtonosan za konja. Međutim, Jelena i crni medvjedi uživati jaja i jesti ih kada postanu dostupne.


Sjećaš se tradicionalni odmor pjesma "Kestena prženje na An Open Fire," je proslavila Nat King Cole? Ta pjesma se odnosi na pravi kesten, roda Castanea, a one kesteni su jestiva, ukusna i hranjiv. Američki kesten, Castanea dentatom, nekoć najveće drvo stablo u istočnoj listopadna šuma, s više od 100 metara, sa debla stabala 5 do 10 metara u promjeru. Kestena šume su uništili chestnut amylovora između 1904. i 1950.


Roda Aesculus sadrži 13-19 vrsta drveća, neki pogrešno zove kestena i drugi nazivaju buckeyes. Šest od tih vrsta su u Sjevernoj Americi, a ostatak su porijeklom iz Euroazije. Bio sam iznenađen kako bi saznali da je divlji kesten je porijeklom iz Pindus Mountains u Grčkoj i Albaniji i balkanskih planina u Bugarskoj i Srbiji. Vrtlarskim predstavio kestena u Europi, Skandinaviji, Sjedinjene Američke Države i Sjeverna Amerika. Vrsta u Euroaziju najčešće imenuju kestena, dok ime buckeye primjenjuje se samo na vrste u Sjevernoj Americi.


Ohio buckeye, Aesculus glabra, Ohio State drvo, a ima distribuciju iz Teksasa preko srednjeg Zapada u zapadnoj Pennsylvaniji. Buckeye je također koristi kao izraz od milja za rani doseljenici u Ohio. Međutim, preko nijedan mana od vlastite, stablo je usvojen kao maskota za nogometnu momčad na Ohio State University, koji je, po mom mišljenju, znatno Ukaljali ugled nevinog drvo koje nije učinio ništa izazvati neprijateljstvo.


Kestena i drugi pripadnici roda Aesculus imaju impresivan niz kemijskih obranu, tako da nema dijelova stabla ili voća ili oraha su jestivi. Prije svega među obrambene tvari su saponina po imenu aescin i glukozida po imenu aesculin, oba uzimanje imena iz roda Aesculus. Ali kestena sintetizirati druge obrambene tvari. Na primjer, Amerikanci drobljeni orasi izvlači otrov ošamutiti ili ubiti ribe i oni blanširane lud da ekstrakt tanina za liječenje kože.


Iako neki od tih spojeva imaju ljekovite koristi, oni su previše opasno da se koristi kao home lijekova za bilo kakav simptom ili bolest. Među poznate nuspojave obrambene tvari su "akutne anafilaktičke reakcije" i "akutno zatajenje bubrega."


U svom dnevniku Anne Frank napisala o divlji kesten vidljiv s prozora, sada zapamćen kao Anne Frank stabla. Prije nego što to drvo je umro u kolovozu 2010, sjemenke su odvedeni i iznikao, proizvodi 11 potomstvo koji je prošao kroz dugotrajan karantenu u Indianapolisu. Tih stabala divljeg kestena Anne Frank se sada sade na dvije holokaust Centre i na drugim mjestima od povijesne važnosti širom zemlje.