Kako biljne terapije može dati olakšanje za menopauzu simptomi

Kako biljne terapije može dati olakšanje za menopauzu simptomi


Ako imate simptome menopauze, može biti u iskušenju da hrana na bazi soje ili biljnih dodataka da se reljef. Ali da li ove takozvane biljne terapije stvarno radi?

Nova analiza kaže ove terapije mogu osigurati umjereno sniženje neki — ali ne sve — simptome menopauze. Analiza, predvođena istraživača iz Erasmus University Medical Center, Nizozemska, pregledao više od 60 istraživanja to testirali razne biljne terapije, uključujući određene hrane od soje i biljnih lijekova.  Ukupno, istraživači analiziraju 62 ispitivanja koja su 6,653 žene.

Analiza je pokazala da soja izoflavoni u hranu i doplate poboljšala neke simptome menopauze, uključujući skromno smanjenje valunga i vaginalne suhoće, ali ne značajno smanjuje noćno znojenje.

Izoflavoni su vrsta phytoestrogen, biljka-izvedeni spojevi koji se može oponašati estrogena. Hrana visoke u soja izoflavoni su tofu, tempeh, miso i natto.

Biljnih dodataka

Je studija također pokazuje da više ljekovitog bilja poboljšati simptome menopauze. Jedna je Crvena djetelina, bogat izvor phytoestrogens formononetin, biochanin A, daidzein i genistein. Crvena djetelina je povezana sa poboljšanjima u znoju, ali ne sa učestalost valunga.

Noviji biljni lijekovi kao što su griješiti 731, ekstrakt izoliran od reume rhaponticum, i pycnogenol, Ekstrakt kore bora, manjim brojem vruće trepće tijekom 24 sata. Međutim, istraživači kažu, više ispitivanja su potrebna zato što dokaz je ograničen.

Zanimljivo, istraživači su otkrili da kineske ljekovite biljke kao što su dong quai, koji se često koriste za ublažavanje simptoma menopauze, i crni cohosh dodaci ne smanjuju simptome menopauze.

Rezultati su bili malo mješoviti vrećicu, kaže ženska specijalistu Holly L. Thacker, dr.med.

"Neki od tih istraživanja pokazuju poboljšanja u vruće trepće, ali ne noćno znojenje, ili noćno znojenje, ali ne vruće trepće," kaže Dr. Thacker. "Tako ponijeti doma poruka je da ako imate teške simptome menopauze, treba vidjeti svog liječnika i ne bojte se liječiti pravi problem, a to je nedostatak hormona."

Klasični simptome menopauze su rezultat gubitak hormona estrogena, koji za mnoge žene ne mogu se liječiti samo komplementarne terapije, kaže ona.

"Iako je menopauza je prirodni životni događaj, a ne svatko je hormonski manjkav, ljudi koji su hormonski manjkavi ne bi trebao osjećati loše zbog potrebe da se hormon koji taj problem," kaže ona.

Dodataka nose rizik

Ove studije istaknuti mnoge žene želju za više prirodne, biljne alternativa za simptome menopauze, kaže Dr. Thacker. Mnoge žene izabrati korištenje komplementarne terapije umjesto hormonske nadomjesne terapije zbog pitanja zdravstvene posljedice.

Ali do sada nitko od komplementarne terapije pokazali su se znatno učinkovit.

Žene s blagim menopausal simptoma koji su u potrazi za olakšanje možete dodati soja u prehrani kroz hranu, ali razgovarati sa svojim liječnikom prije nego težak dodataka, kaže Dr. Thacker.

Ne trebate recept za dodatak, ali dodataka još uvijek nose rizik, kaže Dr. Thacker. Na primjer, druge studije su pokazale da je prekomjerno od neke soje dodataka može povećati žene rizik za određene vrste raka.

Menopauza je vrijeme za žene da bi njihove zdravstvene navike — kao što su dijeta i vježba — i otići na redoviti pregled od ženskog zdravlja liječnika Dr. Thacker kaže.