Kako biljni ekstrakt

Kako biljni ekstrakt


Podrijetlo vađenje aktivni sastojci iz biljaka se gube u noći vremena. Ljudi vrlo rano saznala biljka koristi i razvijen prvi tehnike dobivanja što danas zovemo "izvadak". Ovi prvi ekstrakti dobiveni su uglavnom iz procesa na bazi vode ili alkohola fermentacije koristeći procedure poput infuzije, maceracija, Uvarak ili destilacijom.

Jednostavnost tih prvih postupaka, kao i alata, materijala i načina grijanja, potrebno iskustvo i znanje, a ne znanost.

Čak i danas, unatoč precizno automatizacije, odgovarajuću opremu, napredak u procesne tehnike i analize, kao i nove tehnologije ekstrakcije kao što su visok tlak, mikrovalovi ili ultrazvuk, pojam biljka ekstrakcije znanja još uvijek počiva na odgovarajuće povezanost majstorstvo tekući tehnologija i tradicija.

Što je ekstrakt biljke?

Ekstrakt biljke mora, po definiciji, dobiti od ekstrakcija čvrsto-tekuće.

Ekstrakcija čvrsto-tekuće se definira kao postupak za odvajanje elemenata sadržanih u čvrsto tijelo od solubilization s je otapalo, i to svibanj biti slijedi pročišćavanje.

Ekstrakt sadrži otapalo. Ako je otapalo jestive otapala, nije potrebno ograditi od ekstrakta. Ako otapalo nije jestivo otapala, odvajanja omogućuje dobivanje suhi ekstrakt.


Koji su kriteriji kvalitete?

Odabir sirovina i materijala, otapala, proces iskoristivost i performanse opreme su odlučujući faktor. Više parametara mora biti profesionalno kombinirati. Samo njihove kombinacije omogućuje dobivanje kvalitetnih biljnih ekstrakata.