Origano ekstrakt je snažan antimikrobni

Origano ekstrakt je snažna antimikrobna

Studije su pokazale svoju korisnost protiv candide albicans, aspergillus plijesni, staph infekcije, vaginalne infekcije, pseudomonas i Listerija. Studija iz Ministarstva poljoprivrede pokazala da eterična ulja predstavila antimikrobne aktivnosti protiv salmonele i E.coli. Druga istraživanja drži isti, navodeći da Origano ulje je snažan antimikrobni da mogu se koristiti za očuvanje hrane. Studije iz odjela hrane znanosti na Sveučilištu u Algarve i University of Tennessee pronašao slične rezultate za origano je antibakterijsko djelovanje na patogene bakterije.

Nedavna studija iz odjela za fiziologiju i biofiziku na Georgetown University Medical Center, izjavio je sljedeće o ulogu eteričnih ulja za infekcije:

Laparoskopske antimikrobnih sredstava potrebno spriječiti i prevladati teške bakterijske, virusne i gljivične infekcije. Na temelju ranijih iskustava i druge, smo pretpostavili da biljni eteričnih ulja, poput onih od origanum nude takve mogućnosti.

U članku objavljenom na Science Daily, bitno ekstrakt je utvrđeno da je učinkovit u ubijanju bakterija Staphylococcus. To je jednako učinkovit u svojim klica-ubijanje sposobnosti kao zajednički recept antibiotika.

Druga studija objavljena u časopisu, Experimental i toksikološko patologije otkrili da Origano ekstrakt može smanjiti negativne učinke izazvane kolitis štakora i otvara vrata za nove ideje za svoju korist u debelo crijevo i jetru.