Studija pokazuje Nattokinase je utjecaja na zgrušavanje krvi

Studija pokazuje Nattokinase je utjecaja na zgrušavanje krvi


Tromboza (krvnih ugrušaka) bolesnici su često propisani lijekovima, ali postoji interes za nattokinase, enzim izvedeni iz soje fermentirane hrane natto, kao više-prirodna Podrška za trombozu. U nedavnoj studiji, istraživači istraživali učinke jednog 2000-FU (fibrinolitički jedinice) dozom nattokinase za određivanje njegovih učinaka na borbu protiv koagulacije i fibrinoliza (proces koji sprječava rast krvnih ugrušaka).

Dvostruko slijepo, placebo-kontrolirana, crossover studija je izvedena na 12 ispitanika. Tijekom svake ruke od studija, ispitanici su dobili placebo ili 2000 FU NSK-SD brand nattokinase iz Japana Bio znanosti laboratorij (Walnut Creek, CA). Krv je nacrtana na početku i u 2, 4, 6 i 8 sati u studiju.

U intervenciji ispitanika, istraživači su otkrili da povećava koncentracija D-dimera, naznakom fibrinoliza je došlo. D-dimera, proteinski fragment formirana tijekom fibrinoliza, često mjeri prilikom testiranja za trombozu.

Istraživači su također otkrili da NK intervencija pomogla povećati koncentracije antitrombina u krvi nakon 2 i 4 sata nosa. Antithrombin je protein koji isključuje enzimi sustava koagulacije i "jedan od najvažniji fiziološki regulatori za kaskade koagulacije krvi", napisao je istraživači. Oni su također odredili da je aktivnost faktora VIII (također je indikator tromboze) odbio nakon NK unos.

Te promjene bile su u rasponu rekli su istraživači.

"Ova studija predstavlja prvi dokaz nattokinase je mogućnost za poboljšanje fibrinoliza i antithrombosis suvremeno nakon jednokratne primjene oralne nattokinase u ljudskim]," napisao je istraživači. "Temelju nattokinase je jedinstveni, relativno jak fibrinolitički/antikoagulans aktivnosti, stabilnost u probavnom traktu i dugo bioraspoloživost in vivo nattokinase čini se ponuditi potencijalne prednosti nad drugim trenutno koristi sredstva za liječenje i/ili prevenciji procesa odabranih bolesti."