Šalicu biljnog čaja mogu pomoći u borbi protiv raka dojke

Šalicu biljnog čaja mogu pomoći u borbi protiv raka dojke

Tradicionalni biljni čaj mogu biti ključ u borbi protiv raka dojke, tvrde znanstvenici.

Ekstrakti iz biljke naziva Djevica se plašt, koji se koristi kao ljekoviti čaj u nekim zemljama, mogu ubiti stanice raka u epruvetu.

Biljnog čaja je već pijana žena u ruralnim Pakistan koji imaju rak dojke, ali do sada njegovo korištenje kao tretman se smatra kao folklor.

Istraživanja znanstvenika na Sveučilište Aston, Birmingham i Russells dvorani bolnice, Dudley, sugerira sadrži moćan protiv raka agenti koje djeluju pojedinačno ili u kombinaciji protiv proliferacije stanica raka.

Laboratorijski testovi pokazali su uhićeni rast stanica u roku od pet sati primjene i zbog njih umrijeti u roku od 24 sata.

Biljka, koja ima botanički naziv Fagonia cretica, nalazi se u sušnim, pustinjskim predjelima Pakistanu, Indiji, Africi i dijelovima Europe.

Profesor Helen Griffiths i profesor Amtul R Carmichael, koji je vodio studiju, našao biljni čaj od ekstrakta biljke uništava stanice raka, ali, za razliku od konvencionalne kemoterapije, liječenja ne oštećuju stanice normalne dojke, čime se smanjuje nuspojave.

Izvješća od raka dojke pate u Pakistanu predložiti ekstrakt biljke ne izaziva nikakve ozbiljne nuspojave kao što su gubitak kose, pad krvne slike ili proljev.

Istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu PloS One, postaviti biljnih ekstrakta je roman mehanizam koji bi mogao popraviti oštećenja stanične DNK da bi normalno odoljeti rast tumora.

Oštećena DNK odgovor ne samo da omogućava rak cvjetati, također inhibira način kemoterapija radi što smanjuje njegovu učinkovitost.

Profesor Carmichael je mala bolnica 100 milja sjeverno od Lahore u Pakistanu počeo koristiti biljni čaj prije 40 godina za liječenje bolesnica s rakom dojke.


Rekla je: "čini se da ih držati u remisiji, iako ne možemo koristiti riječ lijek u ovoj fazi.

"Međutim, oni žive već dugo bez gube dlaku ili na veliku količinu težine i doživljava druge toksične nuspojave povezane s kemoterapijom, tako da smo sigurni ovaj ekstrakt ima nešto za doprinijeti."

Rekla je stroge sigurnosne testove će biti potrebno u razvoju lijeka na temelju ekstrakta.

U ovom trenutku biljni čaj koristi se za liječenje Azije ali mogu postojati različite efekte u bijelaca, dodala je.

Profesor Griffiths, rekao je više istraživanja je potrebno uspostaviti ulogu ekstrakt u rak upravljanja, i to sada treba dokazati da ovaj ekstrakt je jednako učinkovit u ubijanju stanica raka u tijelu kao što je u laboratoriju.

Rekla je da sljedeći koraci su utvrditi koji je element postrojenja je odgovoran za ubijanje stanica raka kako bi se na kraju izvodi ispitivanja bolesnika sa rakom.

Dr Caitlin Palframan, Upravitelj pravilima u Breakthrough Breast Cancer, rekao je: ' neke od najvažnijih borbi protiv raka droge su izvorno izvedeni iz biljaka.

"Ovo istraživanje je u samom najranijoj fazi, nećemo znati dosta za neko vrijeme da li lijekovi iz ove biljke će biti učinkovit u liječenju raka dojke ali mi gledati prema naprijed gledajući ima li napretka.

"Savjetujemo žene s rakom dojke koji su s obzirom na korištenje bilo koji biljni lijekovi razgovarati sa svojim liječnikom prvi kao što neki mogu ometati liječenje u tijeku raka."

Emma Pennery, direktorom dojke Rak brigu, rekao je: 'mnogo više istraživanja potrebno je graditi na ovaj mali laboratoriji do sada.'