Možete jesti svoj put do mlađi vi

Možete jesti svoj put do mlađi vi


Jesi li primjetio riječ kolagena u većini skin care krema, pogotovo protiv bora kreme? Ako ste se pitali što kolagen je, to je jednostavno protein prisutan u svih tjelesnih organa i tkiva.

Kolagen je izvedeno iz grčkog 'kolla' što znači ljepilo. Prema MediLexicon, kolagen je obitelji genetski različita molekula, koji imaju jedinstven trostruku elipsu konfiguraciju od tri podjedinice polipeptid poznat kao alfa-lanci.

Postoji 16 vrsta kolagena ali oko 90% kolageni u tijelu su vrsta I, II i III. Kolageni u ljudskom tijelu su jaki i fleksibilni sa tipa i kolagena se posebno čvrstoće te su zapravo jači od čelika.

Koža se sastoji od tri sloja, epidermisa, dermisa i hypodermis i je zbog kolagena u dermisu se nalazi. Odgovorna je za kožu snagu i elastičnost i gubitak kolagena uzrokuje bore i uzrokuje slabljenje hrskavice u zglobovima. U stvari kao što dobi, proizvodnju kolagena u tijelu smanjuje uzrokuje bore, fine linije i smanjuje elastičnost kože. Ali prije nego što dođete za to protiv starenja krema, drži se.

Kolagen je kao mjesečno sve zajedno. Kolagen proizvodi tijelo ima nekoliko važnih uloga u zdravlju. Ako ovo je iscrpljena, dopunski kolagena mogu se koristiti u medicinske i kozmetičke svrhe.

Dok Posljednja kreme protiv bora sadrže kolagen i elastin, oni su previše gusta prodiru u kožu i često jednostavno ostati na površini. Također s brojem kemikalija u kremama dostupni off polici, to bi potencijalno ubrzati starenje a ne kontrolira to. Kolagen daje strukturne potpore, snage i neke elastičnost u tijelu. Osim na zamjenu i obnovu mrtve stanice, također djeluje kao kao zaštitni pokrov za organe poput bubrega.

Smanjenje kolagena se događa nakon 40 godina i u slučaju žena prilično drastično smanjuje nakon menopauze. Kako bi se osiguralo kolagen održava? Pa, jednostavno staviti pravu prehranu.

Proizvodi od soje sadrže genistein koja daje kvalitete proizvodnje kolagena. Isto tako, tamno zeleno povrće imaju antioksidansa luteina koji pomaže tijelu proizvodnju kolagena.

Crveno voće i povrće sadrže lycopenesl koji je odličan izvor za povećanje kolagena. Isto tako Vitamin C bogate plodove poput naranče, limuna i jagode i suhe šljive te ribe poput lososa i tune i indijski oraščić, orasi, bademi i Brazilski orasi pomoć.

U stvari sve te sadrže Omega-3 masnim kiselinama koje pomažu tijelu povećanje kolagena. Isto tako laneno također ima zdrave masnoće omega-3.

Namirnice bogate sumpora kao zelene i crne masline, svježi krastavci i celer mogu pomoći. Ključ je jesti uravnoteženu prehranu koja može pomoći proizvodnju kolagena.