Juka: Biljka mnogo koristi

Juka: Biljka mnogo koristi


Vožnje oko Južna Kalifornija, jedan ne može pomoći, ali primijetiti raskoš veličanstven juka cvatnje svakog proljeća – Bog je svijeća, Gospodnje svijeća, chaparral Juka, Španjolski bajuneta ili mač, Quijote juka i mnoga imena koja neću ići u ovdje. Vrsta lokalne Santa Clarita dolinu uključujući Agua Dulce i Acton- i većinu Southern California-je juka whipplei.

Juka se smatra "opstanak biljke." Zašto? Zbog sve resurse Ova biljka je u stanju pružiti. Ljudi kroz povijest su iskoristili jaku je mnogo koristi, a mi i dalje ga koriste i danas.

Za stotine godina, američki Indijanci su koristi jaku za sve zamislive – hrana, konop, građevinskog materijala, izradu cipele i sandale, užad, mreže, košara, i koristeći lišće za sapun, šampon i hrane.

Mladi cvjetovi su jestivi, ali može biti gorak ako ne oprati nekoliko puta prije. Plodovi se mogu jesti sirovi i suhog sjemena može biti pržena i melje u brašno. Yucca korijen se jede kao krumpir, ali sadrži više škroba.

Napomena: Nije jasno da mi koja vrsta yucca korijen je jestivo. Čula sam da neke vrste juka se može jesti i neki ne, pa obavezno Pitajte stručnjaka ili istraživanje različitih yucca biljnih vrsta prije nego jesti i biljnih dijelova.

Osim hrane, lišće može liječiti i da konop. To je uvijek zabavno "kamp" aktivnost ili velika pouka za djecu bilo koje dobi i izviđači.

Prvo, odsjekao iz lišća biljke baze. Budite oprezni da ne ubosti na trnje koje izlaze iz kraja list. Izvadiš trn na vrhu je lista pile. Namakati lišće u vodi dok su dovoljno mekane da se povinujem tako lako (oko 10-15 minuta) – ali ne baciti vodu.

Dalje, ukloniti mokre lišće te ih funta kamenom da se raspada vlakna. Kad vlakna počinju rastrgati, bit ćete u mogućnosti da ih otkidam niti lako. Može trajati tri ili više linija i pletenica ih zajedno. Nakon što ste to učinili, možete kombinirati nekoliko pleteni niti zajedno ili ih koristiti pojedinačno napraviti što god želite – konop, nakit, košaru, sandale, itd.

Mjesto nitima na suncu da se osuši. Nakon što se osuše, nitima su gotovo neraskidiva. Primijetit ćete da ostatak voda je radije sapunast. Voda može se koristiti kao sapun za kupanje ili šampon. To čini kosu zapanjujuće meka.

Možete izrezati trn na vrhu lista pile i koristiti ga kao iglu za šivanje. Ova tehnika je korišten za stotine godina da se odjeća, cipele, košare, krpanje tvoj brat, itd. To je vrlo zgodan proizvod kada nema Walmart blizu po.

Tu je još jedna biljka vrlo slična Juka, ali piše "yuca." Ova biljka je manioka (manihot esculenta), koji je potpuno drugačiji i nevezano za yucca.

U istraživanje za ovaj članak, našao sam komentare da korijen manioka je jestivo, a drugi da nije. Međutim, manioka korijen se koristi da bi tapioke.

Cjelokupnog postrojenja manioka izgleda potpuno drugačije od juka whipplei. Manioka je glavna osobina u cijeloj Africi, Aziji i nekim dijelovima Južne Amerike. Našao blog koji upozorio kupnju "yucca korijen" iz trgovine jer korijen našli su je zapravo manioka i ne Juka, a upozorili su da ne može jesti bez jako bolesna.

Onda opet, vidio sam recept online gdje ženu naveo baka nekad yucca korijen od manioke ili juka korijen. Zbunjujući za reći najmanje. Možda je način je pripremljena ili prema prije kuhanja? Predlažem istraživanje pažljivo prije probave bilo Juka, yuca, manioka ili druge gomoljasta korijena s kojima niste upoznati.

Juka je jedinstven. To je klasični simbiotski odnos koji je na vrhu bilo koje druge. To uključuje yucca biljke i yucca moljac, Tegeticulla yuccasella. Odnos između njih postoji već milijunima godina.

Ni biljke ni leptira može živjeti bez druge. Ličinke se moljca ovise o sjeme juka za hranu, a biljka se oprašuje samo se yucca moljac.

Muški i ženski moljaca žive pod zemljom u čahure i prema yucca biljke kada su spremni za parenje. Kada žena je spremna da položi svoja jaja, ona prikuplja juka pelud na jedan cvijet za pakiranje pelud pod glavu. Onda je ona leti u drugačiji cvijet ili juka biljka gdje otvara rupu u jajniku cvijet i polaže svoja jaja unutra. Struganjem malu količinu peludi s pipcima onda odlazi da skine cvijet i omot pelud u male depresije u stilu. Prije nego što žena ostavlja dionica, ona označava cvijet sa feromona koji govori kasnije ženke da oni nisu prvi koji će položiti jaja na taj poseban cvijet. Pridošlica možda ostaviti manje jaja ili ništa at svi. To pomaže u sprječavanju previše jaja izleći u svaki cvijet. Biljka će prekinuti cvijet zajedno ako su postavljeni previše jaja.

Ličinke se hrane juka sjemenke unutar voća i ukopa iz voće poslije jela. Ličinke zatim riti u zemlju kako bi svoje vlastite čahure i sljedećeg proljeća replays događaj sve više ponovno.

On je rekao ima mnogo medicinske koristi juka koje su dobre za liječenje artritisa i bol u zglobovima, kožnih bolesti, astme, glavobolje i osteoartritis. Ekstrakt iz juka je bio korišten za liječenje migrene, kolitis, čirevi, giht, burzitis, visokog krvnog tlaka i kolesterola i bolesti bubrega, jetre i žučnog mjehura. Istraživači su otkrili da spoj pronađen u juka ekstrakt inhibira mršenje krvnih pločica, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka.

Iako ljekovito koristi juka je zabilježen stotinama godina, Placerita kanjon prirode centar suradnici ne preporučiti ili odobriti korištenje bilo koje prirodne biljke u ljekovite svrhe. Pogledajte vaš liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik prije korištenja bilo koje prirodne biljke u liječenju ili svrhe.